More

  Szignózás kikerülése új Firmware-eken Y/H-meghajtó/Modo-val

  A találékony hozzáértők végre megtalálták a módját, hogy kikerüljük a szignózást. Igaz nem olyan könnyen, mint a régi módszerrel.

  Mindenekelőtt érdemes tisztázni néhány alapvető dolgot:

  – a leírás féligmeddig hack is, ami azt jelenti, hogy részlegesen hozzáférünk a rendszerfájlokhoz (csak C:\sys\bin!). Az olyan fájlkezelők, mint pl. X-Plore, vagy ActiveFile csak olvasni tudják a C:\sys\bin-t és a Modo fájlkezelővel tudunk írni is bele.

  – a leírás nem működik S60v5-ös telefonokkal!

  – CSAK ezeken a telefonokon működik (továbbiak tesztelése folyamatban):

  • Nokia N82  v30.0.019 és v31.0.016
  • Nokia N95 v31.0.017
  • Nokia N95 8GB v31.0.015
  • Nokia E90 Communicator v300.34.84
  • Nokia E71 v110.07.127 és v200.21.188
  • Nokia E51 v300.34.56
  • Nokia E65 v4.0633.74.00
  • Nokia 6120 Classic v6.01
  • Nokia 5320 XpressMusic v3.26
  • Nokia 6650 v47 03.31

  Lássuk akkor a menetét a hack-nek:

  1. Szükséges eszközök letöltése:

  Y-H meghajtó/Modo hack eszközök

  2. A MapDrives v1.00 DiskAdmin Unsigned.sis fájlt szignózni kell a régi jó módszerrel. Talán ez a leghosszadalmasabb pontja a mókának, ugyanis a szignózáshoz szükséges (OPDA-s!) .cer és .key fájlok beszerzése kb 1 napba telik.

  3. Telepítsük fel a JBakTaskMan-t!

  4. A MapDrives.txt fájlt másoljuk az E:\-be!

  5. A telefonnak megfelelő (!) installserve.exe fájlt másoljátok be a E:\Hack\sys\bin\-be!

  6. Indítsuk el a JBakTaskMan-t! Nyomjuk meg a kettőskereszt (#) gombot! Keressétek ki a listából a MapDrives-t és Menü – Programszabályok. Jelöljétek be az Autostart-ot és okézzátok le!

  7. Indítsuk újra a telefont!

  8. Uninstalláljátok a MapDrives-t, utána pedig attól függően, hogy a telefonnak Y vagy H meghajtója van, telepítsétek fel a MapDrive_Y.sis-t vagy MapDrive_H.sis-t! Ha megvagyunk, indítsuk el a feltelepített alkalmazást!

  9. Ha nem települ fel a Modo, akkor szignózzuk, állítsuk át a telefon dátumát 2008.02.15-re, majd telepítsük fel. Indítsuk el és másoljuk be az installserver.exe fájlt a C:\sys\bin-be!

  Ennyi volt a trükk, ezentúl akármit feltelepíthetünk az eddig levédett új Firmware-ekre! Élvezzétek a szabadságot 🙂 !

  A trükk elvégzése után a MapDrives és JBakTaskMan programokra már nincs szükség, akár le is törölhetitek őket! A MapDrieves uninstallálása után újraindítás szükséges, hogy eltűnjenek a virtuális meghajtók!

  A módszer még elég friss, közben módosulhat a módszer, de majd tájékoztatok mindenkit. Természetesen mindent csak saját felelősségre csináljatok!

  Recent Articles

  Már Svédországban is kapható a legnépszerűbb magyar CBD márka

  Az USA medical a hazai piac után immár a nemzetközi versenybe is belépett. A méltán népszerű márka termékei egyre több európai országban vásárolhatóak meg,...

  Pályázati támogatás elektromos bringákra

  Jó hír a biciklivel munkába járóknak: 1 milliárd forintos keretösszegű állami támogatást lehet igénybe venni elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására, melyre 2020 októberétől lehet pályázni....

  Klímák a legújabb igények szerint

  Amikor klímát választunk igyekszünk felfedezni a mai kor legújabb technológiáit, kíváncsiak vagyunk az elérhető funkciókra, mérlegeljük gazdaságosságukat és persze összehasonlítgatjuk áraikat. Persze, hogy a legmodernebb...

  Toyota RAV4 plugin hybrid – 3 hét után leállt a rendelések felvétele Japánban

  A Toyota három héttel az indítás után felfüggeszti a RAV4 Prime megrendelések felvételét. A Toyota június 8-án mutatta be a RAV4 Prime-ot (Európába RAV4 Plug-In...

  Toyota RAV4 Hybrid a legnépszerűbb SUV a Toyotától

  A jól eltalált külső és a Toyotától megszokott elsőrangú belső meghozta a gyümölcsét, így az új RAV4 európában is eladási rekordokat döntött. Érdekes, hogy...

  Related Stories

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox