Toyota RAV4 plugin hybrid – 3 hét után leállt a rendelések felvétele Japánban

0
309

A Toyota három héttel az indítás után felfüggeszti a RAV4 Prime megrendelések felvételét.

A Toyota június 8-án mutatta be a RAV4 Prime-ot (Európába RAV4 Plug-In Hybrid) Japánban, de három héttel később felfüggesztette a megrendeléseket. Úgy tűnik, hogy a Toyota klasszikus “keresleti problémát” tapasztal a plug-in-iparban, mivel a kereslet “jelentősen meghaladja a termelési kapacitást”.

A japán hírek szerint a Toyota hivatalosan felfüggesztette legújabb plug-in hibrid RAV4 Prime rendeléseit , mindössze három héttel az autó bevezetése után az országban (2020. június 8.).

Kíváncsi hogyan lehet ez? Mi a probléma, és miért történt ez az autókereskedelem általános lelassulásakor, amikor a gyártási kapacitás többletét az keresett termékek felé lehetne irányítani, például a plug-inek felé?

Nagyon sajnálatos, hogy a Toyotánál nem szeretik különösebben a plug-ineket, különösen azért, mert az autók rendben vannak.

Az első aggasztó jel az volt, hogy a Toyota a havi mindössze 300 darab (kevesebb mint 4000 évente) eladási célt tűzött ki az otthoni piacára. Nem meglepő, hogy ilyen alacsony mennyiséget 2-3 héten belül megrendeltek.

Nem világos, hogy miért nem képes ilyen nagy gyártó biztosítani több jármű gyártási kapacitását, és most aggódunk a korlátozott elérhetőség miatt más piacokon is.

A japán média két korlátozó tényezőt jelentett Japánban – az akkumulátorral kapcsolatos korlátozásokat és a jövő évi támogatásokkal kapcsolatos bizonytalanságot.

Nos, ha 18,1 kWh akkumulátorral és havonta 300 darabbal számolunk, akkor összesen 5,43 MWh-ról beszélünk, amely az autóiparban olyan alacsony, hogy nehéz elképzelni, hogyan lehet ez korlátozó tényező.

Összehasonlításképpen: a Nissan majdnem tíz évvel ezelőtt indult (2010 decemberében – 19, 2011. január – 962 és 2019 február – 2593) az első három hónapban Japánban közel 3600 LEAF-ot értékesített, és az első 12 hónapban összesen több mint 9000 (a 2011 -es év sikeres volt annak ellenére hogy volt egy földrengés és szökőár ).

Forrás: https://insideevs.com/news/431351/japan-toyota-suspends-orders-rav4-prime/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét